Werken bij Tramper Technology: "Wilskracht tonen en plezier hebben in het werk vinden we belangrijk"

Werken bij Tramper Technology
Werken bij Tramper Technology

Al meer dan 31 jaar is Tramper Technology actief in de ontwikkeling en productie van verpakkingsmachines en complete productielijnen voor de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf levert aan voedselfabrikanten en –verwerkers, die hun eindproducten weer leveren aan groothandels of supermarkten. Het gehele proces, vanaf het eerste contact met de klant tot en met de aflevering van de machines en projecten, vindt plaats in eigen beheer.

Marco de Koster, commercieel directeur is al jarenlang betrokken bij de groei en ontwikkeling van Tramper Technology. Op zijn 19e is hij begonnen als stagiair en zaterdagkracht en kreeg alle facetten van het werken bij het bedrijf mee. “Ik zag de veelzijdigheid van het bedrijf en hoe alles in huis geproduceerd werd. Van engineering, constructiewerk en assemblage tot bekabeling en het programmeren van de machines, alles van begin tot eind. Dat vond ik geweldig.”

De Koster begon als tekenaar, pakte in de loop van de jaren ook het stukje klantcontact op en startte in 2002 met de verkoopafdeling. Uiteindelijk groeide hij door tot directielid.
 

Werken met plezier

Met een team van ruim 50 werknemers op verschillende afdelingen, wordt dagelijks gewerkt aan de realisatie van innovatieve oplossingen. Het bedrijf is gevestigd in Goes, maar heeft ook een productielocatie in Kaapstad (Zuid-Afrika), waar zo’n tien mensen werken. “Ons bedrijf kent een platte structuur. We spreken zeer regelmatig onze medewerkers om te polsen hoe het gaat. Het doet ons goed als we zien dat onze mensen plezier hebben in hun werk, door aan iets te werken wat op diezelfde plek uitgroeit tot een mooi eindproduct.”

Zoals veel ondernemers vinden we het ook hier belangrijk dat werknemers hun schouders eronder zetten en dat ze betrokken zijn met de projecten. “Wanneer we mensen aannemen, is hun ambitie interessant, maar vooral hun enthousiasme en de wíl om hier te willen werken zijn belangrijk. Wanneer we kandidaten rondleiden, kijken we naar de manier waarop iemand interesse toont. Wat iemand in huis heeft. De eerste indruk is toch belangrijk.”

Ook optimisme en doorzettingsvermogen vindt De Koster onmisbare kwaliteiten. “Het komt voor dat als de deadline van een project in zicht komt, iedereen een tandje bij moet zetten. Op dat moment is het wel belangrijk dat iemand er écht voor wil gaan en optimistisch is en blijft. Je moet om kunnen gaan met de dynamiek in dit bedrijf en er ook gewoon plezier in kunnen hebben.”
 

Leer- en werkomgeving

“We kijken ook naar wat een medewerker kan en wat hij of zij nog nodig heeft om het werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Nieuwe werknemers krijgen in veel gevallen intern hun specifieke opleiding, maar afhankelijk van iemand zijn persoonlijke ontwikkeling is er ook ruimte voor een externe opleiding.”

Eigenlijk is er in het aantrekken van nieuw personeel in de loop van al die jaren niet zo heel veel veranderd, concludeert de Koster. "De belangrijkste bron is nog steeds die van de stagiaires en zaterdagkrachten. Zij zijn enthousiast en hebben tijdens hun studentenperiode veel kennis over het bedrijf en onze machines opgedaan. We zouden tegen onszelf zijn om dat niet te benutten."

Klik hier voor onze vacatures

 

 

DOOR CAROLINE LICHTENBERG
Bron: BODE

Meer nieuws

Vorige week hebben we het 25-jarige dienstverband van onze twee collega’s Jan en Jan...
Eind april is bij het Zeeuwse mosselverwerkingsbedrijf Neeltje Jans een seallijn...
Knapperige groenten, dagvers fruit en geurige kruiden: dat is de smakelijke basis van het...