Mata hf.

Recent heeft Tramper Technology een eerste trayseallijn geïnstalleerd in een fabriek in Reykjavik, IJsland. Het gaat om een opdracht van hun nieuwe klant Mata, een toonaangevend bedrijf in de verkoop en distributie van groenten en fruit aan winkels, restaurants en kantines in IJsland.

Mata heeft al tientallen jaren ervaring met de import en distributie van groenten en fruit. Om hun producten nog slimmer en sneller te kunnen verwerken, heeft het bedrijf gekozen voor de Tramper S-340 trayseallijn. Die is uitgerust om te ontnesten, vullen, sealen, dekselen en het labelen van trays met smeersalades, sojasaus, fruit en maaltijdsalades. Het doseren van de smeersalades en sojasaus wordt automatisch uitgevoerd. Gebaseerd op hun huidige trayafmetingen is het geheel in staat om 30 - 45 trays per minuut te verpakken onder MAP-condities.

Eenvoud en flexibiliteit

Jóhann Steinn Eggertsson van Mata vertelt waarom de IJslandse onderneming voor deze trayseallijn heeft gekozen: “We waren op zoek naar een machine die heel snel en eenvoudig kan omstellen tussen verschillende producten, vooral ook bij het verpakken van kleine badges. Dat geeft onze onderneming veel flexibiliteit. De installatie van de machine werd gedaan door de eigen mensen van Tramper Technology. Dat was door de COVID-restricties best uitdagend, maar dankzij de goede samenwerking is dat toch allemaal voorspoedig gegaan. Zo kregen onze medewerkers een training en zeer goede begeleiding bij de opstart van de productie. We zijn blij dat deze trayseallijn in de praktijk voor onze medewerkers zo makkelijk is te bedienen. Ook was het fijn dat we tijdens het hele traject één vast aanspreekpunt hadden en de complete lijn uit één fabriek afkomstig is.”

Tramper S-340

De Tramper S-340 waar Mata voor heeft gekozen, is een servogestuurde volautomatische trayseallijn. Deze is geschikt voor het ontnesten, vullen, sealen en dekselen van potjes met een diameter van 80 mm tot maaltijdsalade-trays van 180 x 180 mm. Het is een complete, allround lijn die heel flexibel is in te zetten. De gehele lijn is voorzien van eenvoudig uitwisselbare tooling, waar geen gereedschap voor nodig is. Ook kan de mobiele Leonhardt AG1 doseermachine worden gekoppeld aan de traysealline. Er is een top- en bottom ELS labelingsystem geïntegreerd en aan het einde van de lijn worden de verpakte trays uitgevoerd naar een draaitafel – klaar voor verder transport.

Bekijk de S-340 traysealer

Bekijk de D-360 ontnester

Beeldmateriaal

CTA image

Interesse in één van onze producten of wenst u vrijblijvend advies over uw verpakkingsproces?

Marco de Koster staat u graag te woord